TIEDOTE 20.3.2014

20.3.2014

VANVARY on vahva 10-vuotias

Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys (VANVARY) ry on perustettu vuonna 2004. Yhdistys on 10-vuotisen historiansa aikana vahvempi kuin koskaan. Tikkurilan Lukiossa 20.3.2014 pidetyssä sääntömääräisessä vuosikokouksessa päätettiin yhdistyksen uudesta toimintasuunnitelmasta, sekä hallituskokoonpanosta sitä toteuttamaan yhdessä kasvavan jäsenkunnan kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2014-2015 valittiin Mika Jokinen. Varapuheenjohtajana kaudella 2014 jatkaa Anssi Kuusela.

Katse kauteen 2014–2015

VANVARYn keskeiset teemat vuonna 2014 ovat edustuksellisuus, suunnitelmallisuus, tavoitteellisuus, vaikuttavuus, yhteistyö, sekä hyvä hallinto ja talous.

Aluetoiminnan kehittämisellä ja järjestöyhteistyöllä yhdistys hakee kasvavaa edustuksellisuutta ja vaikuttavuutta. Yhdistys pyrkii koko Suomen tasolla alueyhdistysten parhaimmistoon.

Suomen Vanhempainliiton, Vantaan varhaiskasvatuksen ja VANVARYn maaliskuussa 2014 alkaneen yhteistyöhankkeen myötä yhdistys panostaa merkittävästi vantaalaisten päiväkotien vanhempaintoimintaan. Alueyhdistyksen tavoitteena on tukea 20:n uuden päiväkoti-vanhempainhdistyksen perustamista, sekä saada yhdistykset mukaan alueyhdistyksen toimintaan.

Perusopetuksen Kodin ja koulun yhteistyössä alueyhdistys jatkaa vahvaa yhteistyötä mm. viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittämisen parissa.

VANVARY ry juhlistaa vuonna 2014 10-vuotista toimintaansa. Yhdistys tulee viettämään syksyllä juhlaa yhdessä sen jäsenten, keskeisten yhteistyökumppanien ja sidosryhmien kanssa.

VANVARY toimii ja vaikuttaa

VANVARY toimii vantaalaisten vanhempien ja rekisteröityjen vanhempainyhdistysten yhteistyöelimenä. Alueyhdistys kokoaa eri koulujen ja päiväkotien vanhempia yhteen ja tarjoaa rakenteen kunnan kanssa tehtävälle yhteistyölle. Yhdistys edistää vanhempainyhdistysten kannanottojen esiin tulemista koulutusta ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä.

VANVARY vaikuttaa myös sellaisten koulujen ja päiväkotien arkeen, joissa ei toimi omaa vanhempainyhdistystä. Toiminta on vapaaehtoisten voimin tehtyä työtä ja yhdistys on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.


Lisätietoja

Mika Jokinen, puheenjohtaja, p. 040 329 0991

Yhteystiedot ja hallituksen kokoonpano