Varhaiskasvatuksen vanhempaintoiminnan kehittäminen

22.10.2014

Varhaiskasvatuksen vanhempaintoiminnan kehittäminen

VANVARYn kasvutavoite kaudella 2014-2015 on varhaiskasvatuksen vanhempaintoiminnassa.

Yhteistyökampanjalla Suomen Vanhempainliiton ja Vantaan kaupungin kanssa VANVARY pyrkii vuoden 2015 loppuun mennessä kymmenkertaistamaan varhaiskasvatuksen jäsenyhdistyksien määrän.

Vantaan kanssa varhaiskasvatuksen yhteistyön syventäminen merkitsee mm. sitä, että VANVARY luo yhteistyössä Vantaan Sivistysviraston (varhaiskasvatus), päiväkotilasten huoltajien, sekä Suomen Vanhempainliiton kanssa Kodin ja koulun yhteistyömallia vastaavan toimintamallin, jossa eri toimijoille on kuvattu roolit ja tavoitteet aikatauluineen, toimenpiteet, vuorovaikutuskanavat, jne. Tavoitteena on, että malli otetaan käyttöön koko Vantaalla vuonna 2015.

Kuuntelimme ilolla 10v-juhlassamme Vantaan Varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläisen tervehdystä, jossa hän hienolla tavalla maalaili yhteistyötämme ja yhteistä maalia. Kokonaisuudesta tulee eheä, kun saamme perusopetuksen yhteistyömallin rinnalle varhaiskasvatuksen vastaavan mallin. Vanhempaintoiminnan edellytykset luodaan hyvissä ajoin, ei vasta silloin kun lapsi menee kouluun.

Otamme vauhtia kehittämiseen esiopetuksen puolelta

VANVARY tapasi Vantaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiantuntijoita 25.9.2014. Aiheena oli: Esiopetuksen oppilashuollon valtakunnalliset ja vantaalaiset muutokset elokuusta 2014 alkaen.

Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta (1287/2013) tuli voimaan 1.8.2014. Tämä tuo muutoksia myös yhteistyöhön huoltajien kanssa. Laissa kiinnitetään erityistä huomiota lasten ja huoltajien osallisuuteen yhteisöllisessä oppilashuollossa.

Vantaalla tulee toimimaan jatkossa yhteisölliset hyvinvointiryhmät (YHR), jotka tulevat kaikilta neljältä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen alueelta. Ryhmiä tulee olemaan kaikkiaan 18.

Yhteistä vauhtia yhteiseen kehittämiseen haetaan Vantaan järjestämissä Yhteisöllisten hyvinvointiryhmien työpajoissa:


23.10 klo 8.30-16.00 Myyrmäen alue
Koulutuspaikka Puistokulma, Hiekkaharju, Talkootie

28.10 klo 8.30-16.00 Tikkurila-Hakunilan alue
Koulutuspaikka kaupungintalo, valtuustosali, Asematie 7, Tikkurila

31.10 klo 8.30-16.00 Kivistö-Aviapoliksen alue
Koulutuspaikka Puistokulma, Hiekkaharju, Talkootie

6.11. klo 8.30-16.00 Korso-Koivukylän alue
Koulutuspaikka Puistokulma, Hiekkaharju, Talkootie

Haemme yhteistyössä Vantaan kanssa kaikkiin em. neljään työpajaan huoltaja-edustajia - sellaisia vanhempia ja huoltajia, joilla on noin esikouluikäisiä lapsia ja joiden on mahdollisuus osallistua työpajoihin. Vantaan varhaiskasvatus on luvannut miettiä tukitoimia, joiden myötä esim. muuten lasten kanssa kotona olevat äidit ja isät pääsisivät osallistumaan työpajoihin.

Mikäli sinä olet kiinnostunut osallistumaan työpajaan, laitan meille VANVARYyn viestiä ja yhteystietosi, olemme sinuun yhteydessä!

Lähetä tästä viesti VANVARYyn

Voit lukea lisää aiheesta täältä (pdf), alkaa sivulta 27


Lisätietoja antaa yhdistyksen puheenjohtaja