VANVARYn Sisäilmatoimikunnan TIEDOTE

14.9.2015 klo 07:00


VANVARY haluaa tukea avoimuutta

VANVARYn sisäilmatoimikunnan jäsen Sirpa Siru Kauppinen on vapaaehtoisvoimin mahdollistanut, että kaikilla on pääsy Vantaan kaupungin koulu- ja päiväkotikiinteistöjen kuntoselvityksiin. Ne löytyvät osoitteesta www.sirpakauppinen.fi/kuntotiedot

Koska Vantaan kaupunki ei ole vielä saanut julkaistua koulujen kuntotietoja, ovat tiedot nyt vapaaehtoisvoimin tuotuna verkkosivulla. Selvityksiä voi myös kommentoida sivuilla sekä jakaa sosiaalisessa mediassa.

VANVARY haluaa tukea avoimuutta, koskien rakennuksien tilaa, jotta oppilaiden ja muiden käyttäjien terveyshaitat pystytään minimoimaan.

Tiedot eivät ole salaisia!
 

- Oppilaiden vanhemmilla on oikeus tietää missä kunnossa rakennukset ovat. Avoimuus on luottamuksen perusta, toteaa kaupunginvaltuutettu Sirpa Siru Kauppinen (vihr).

Kommentointi mahdollistaa suuren tietomassa käsittelyn joukkoistamalla. Kommentteihin voi nostaa vaikkapa oleellisia huomioita tai lisätä kuvia nykytilanteesta.

Vantaalla on paljon ongelmia kiinteistöissä, sillä moni koulu on rakennettu 1970-1980 -luvuilla. Uusissa kouluissa on taas liian usein kiireestä johtuvia rakennusvirheitä. Kaikkia kiinteistöjä ei ole tutkittu.

- Nyt on tärkeä varmistaa, että remontit tehdään huolella. Kannistossa jätettiin kiireen vuoksi käytävien lattiat korjaamatta, ja Martinlaaksossa maalattiin suoraan homeen päälle.

Aineistosta tulee esiin myös huomio, että kaikki koulut eivät ole korjauskelpoisia. Esimerkiksi Hämeenkylän koulua on korjattu peruskorjauksen jälkeen noin kymmenellä miljoonalla, eikä kosteutta ja sisäilmaongelmia saada korjauksista huolimatta hallintaan.

Kuntotietojen osoite: www.sirpakauppinen.fi/kuntotiedot

Lisätietoja

Sirpa Kauppinen
040 540 4691
siru.kauppinen@gmail.com
www.sirpakauppinen.fi


Lisätietoja antavat myös

VANVARYn Sisäilmatoimikunnan puheenjohtaja, Tuula Ratia-Pulkkinen
0400 620 801

VANVARYn sisäilmatoimikunnan varapuheenjohtaja, Johanna Mustonen
040 575 2725

VANVARYn puheenjohtaja, Mika Jokinen
045 601 0565

Katso myös muut yhteystiedot