Sisäilmatoimikunta


YHTEISTYÖTÄ TERVEELLISEN YMPÄRISTÖN PUOLESTA

Miksi sisäilmatoimikunta?

Vantaalla, kuten myös muualla ympäri Suomea sisäilmaongelmat kouluissa ja päiväkodeissa vievät yhä enemmän vanhempainverkostojen ja niissä toimivien aktiivisten vanhempaintoimijoiden aikaa ja huomiota. Sisäilmaongelmat ovat jatkuvasti lisääntyneet tai pitäisikö sanoa että ne tulevat yhä enemmän jatkuvasti esiin. Lapset ja nuoret sekä rakennuksissa työskentelevä henkilökunta oireilee yhä enemmän. Loppua ei ole näköpiirissä ja tilanne on vakava!

Samaan aikaan resurssit ovat tiukat. Vanhempainverkostot ja yksittäiset vanhemmat joutuvat yhä useammin ja enemmän perehtymään itselleen vieraaseen asiaan: rakennusten sisäilmaongelmiin ja niiden käsittelyyn.

MITÄ TEHDÄ, KUN LAPSI OIREILEE? Lue lisää
 

Katso Ylen Aamutohtori -lähetys 11.11.2015: Sisäilman aiheuttamat terveysongelmat
 

 

SISÄILMAONGELMAT ON RATKAISTAVA!

Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys (VANVARY) ry on ollut vuodesta 2013 mukana useissa rakennusten sisäilmaongelmiin liittyviin asioihin eri vaikuttamisen ja sidosryhmien tasolla ja mukanaolo niissä vie yhä enemmän myös alueyhdistyksen aktiivisten jäsenten resursseja. Vanhempainverkoston voimavarat kannattaa yhdistää ja toimintaa kannattaa ohjata!

VANVARY päätti kokouksessaan 15.12.2014 perustaa sisäilmatoimikunnan, johon haettiin sellaisia jäseniä joille sisäilma-asioiden parissa toimiminen huoltajuuden, asiantuntijuuden tms. perusteella on ajankohtaista ja läheistä. Tarkoituksena on yhdistää voimavaroja sekä varmistaa vanhempainverkoston tehokas ja aikaansaava toiminta.

Sisäilmatoimikunnan perustamiskokous pidettiin 12.2.2015. Tätä seurasi toimikunnan toimintaan ja käytänteisiin liittyvä kokous 11.3.2015, jossa varsinainen toimikunta sai uusia jäseniä.

Katso jäsenet täältä

Sisäilmatoimikunnan iskulause

"Jokaisella lapsella, nuorella ja aikuisella on oikeus terveelliseen päiväkotiin ja kouluun. Sisäilmaongelmat on ratkaistava!"


Avoin kirje Helsingin Sanomien vastaavalle päätoimittajalle Kaius Niemelle 21.11.2017

Julkinen keskustelupalsta

Ei yhtään keskustelua käynnissä.


YHTEYSTIEDOT

sisailmatoimikunta.vanvary@gmail.com


Annukka Majanto +358445667098

Sisäilmatoimikunnan puheenjohtaja
 

Sirkku Pasanen +35840748 2070

Sisäilmatoimikunnan varapuheenjohtaja

Mari Lehvonen  +358504149727

Sisäilmatoimikunnan varapuheenjohtaja