Sirpa Annalasta vuoden 2017 vantaalainen vanhempaintoimija

23.11.2017

Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARY nimitti syyskokouksessaan 23.11.2017 Sirpa Annalan vuoden 2017 vantaalaiseksi vanhempaintoimijaksi.  Annala on jo vuosien ajan työskennellyt vapaaehtoisesti sisäilmaongelmista kärsivien perheiden puolesta ja ollut merkittävässä roolissa lukuisien vantaalaisten koulujen sisäilmaongelmien esille nostamisessa.

Sirpa Annala on toiminut VANVARYn hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 vuoden 2017 maaliskuuhun sekä VANVARYn sisäilmatoimikunnan jäsenenä siitä lähtien, kun toimikunta perustettiin vuonna 2015. Annala on perehtynyt lähes jokaiseen Vantaan tilakeskuksen julkistamaan kuntoraporttiin ja keskustellut satojen sisäilmaongelmista kärsivien henkilöiden kanssa, mukaan lukien huoltajia sekä henkilökuntaa.

Sisäilmatoimikunnan puheenjohtaja Tuula Ratia-Pulkkinen ällistelee Annalan kykyä muistaa kuntoraporttien yksityiskohtia: ”Minkä tahansa rakennuksen sädesieni- tai mikrobipitoisuudet tulevat kuin apteekin hyllyltä, eikä yksikään Sirpan tiedoista ole osoittautunut vääräksi.”

Vuoden 2017 loppuun asti VANVARYn puheenjohtajana toimiva Sami Kanerva korostaa Annalan yhteistyökykyä ja luotettavuutta. Kanervan mukaan ihmiset uskaltavat kertoa huolistaan Sirpalle, sillä hän ei levitä väärää tietoa ja pitää luottamukselliset asiat omana tietonaan. Kanerva kertoo arvostavansa Annalassa eniten sitä, ettei hän tavoittele omaa etuaan vaan ajattelee aidosti lasten ja nuorten parasta.

Aiemmin VANVARY on nimittänyt vuoden vantaalaiseksi vanhempaintoimijaksi Kanniston koulun vanhempainyhdistyksen vuonna 2015 sekä Simonkallion koulun vanhempainyhdistyksen vuonna 2016.